25 Mayıs 2012 Cuma

Yemeklerin Efendisi!




Böyle bir işe girişen Adanalının ilk icraatının ‘’kebap’’ olmaması imkânsızdan biraz daha imkânlıdır. Hayatım boyunca tadı çok daha iyi olan şeyler yedim ama Kebabın yeri her zaman için apayrıdır. Yukarıdaki şahaneyi yaratan Selahattin ustayı çok eskilerden tanıyorum, kendisi dedemin gazinosunda ustalık yapmış. Ben size bu kebabı sunarken gelmiş geçmiş en iyi kebabı sunmuyorum,  pazarlamada yapılabilecek en büyük hatayı yaparak ‘’bence’’ diyerek 22 yıllık hayatımın en iyi kebabını anlatıyorum.
Şu an tarih 26.05.12 ve saat 00:46 ben 11 yıllık arkadaşım Osman’la oturup okanın programını izliyorum içimde ki Adana hasretini tarif etmek mümkünsüz ve bunun en büyük sebebi ne ana, ne baba, ne kardeş, ne arkadaş işte o özlemin en büyük sebebi bu görüntü, bak yine doldu gözlerim! Ama inanın sadece şu an değil, bu kebabı yediğim ilk anı hatırlatan her şey de ağlamaklı oluyorum, Allah’ım böyle bir lezzet olamaz!
Neyse gevezeliğe gerek yok o yağlı ekmeklerin arasına elde dağılan kıymayı, üzerine soğan salatasını koyarım hiç affetmem tek lokmada yutarım. Zaten önceden kabuğunu çıkarıp tuzladığım domates hazırdır hemen pişmiş acı biberlerle onu götürürüm ve kapanışı ezmeyle yaparım olay budur gençler.




İlerleyen zamanlarda, yeni paylaşımlarda size mekân isim ve adreslerini vereceğim ama burası benim mahremim hiç kimselere söyleyemem , malumunuz bu tarz yerler lezzet durağı olmayı bırakıp insan akınıyla beraber işletme haline dönüştüğü an o tadı yitiriyor. Bir böbreğimi kaybederim o bana koymaz ama bu kebabı hayatımdan çıkaramam beni mazur görün : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder